Groep 1

2017-2018

In deze groep werken twee vaste leerkrachten: juf Wijnen op maandag t/m woensdag en juf van Harten op donderdag en vrijdag. Juf Wijnen is tot de kerstvakantie met ouderschapsverlof. Zij wordt vervangen door juf Brandsma
Groep 1 is een groep die, wat aantal betreft, gedurende het schooljaar behoorlijk groeit. Aan het einde van het schooljaar spelen en werken meer dan 30 kleuters met elkaar in en rond ons speelwerklokaal.  Groep 1 heeft naast het eigen lokaal met digibord ook nog  de beschikking over een riant speellokaal waar volop ruimte is voor spel- en gymlessen. Ook is er op het schoolplein voldoende ruimte voor de kinderen om naar hartelust te klimmen, glijden, graven, rijden en rennen! Door middel van de dagritme-kaarten kunnen de kinderen direct zien wat er die dag allemaal aan de orde komt, wat de meesten toch een goed houvast geeft.

Over het algemeen wordt de dag begonnen in de kring daarna aan de slag met  het "werk", wat aan de hand van het werk- en/of keuzebord gebeurt. De kleuters leren al zelf de opdrachten inplannen m.b.v. het "werkbord". Dit ter voorbereiding op de volgende groepen die gebruik maken van dag - en weektaken. Vervolgens wordt er samen opgeruimd, eten en drinken in de kring en kunnen de kinderen hun overtollig energie kwijt op het plein of in het speellokaal. De ochtend of middag wordt altijd rustig en gezamenlijk afgesloten in de kring.

Nieuws uit groep 1:

Dubbelklik op het woord "groepen" en selecteer "groep 1"

 

Nieuws

De grote rekendag
Spelletjes met High tea
Project 'winter'
De Meerwaarde
Meer nieuws